Kuchnia dietetyczna. Łosoś z pomelo i szpinakiem

losos-pomelo-dietaCzas przygotowania: 15 minut
Gotowanie: 25 minut
Przepis dla 2 osób

Oblicz swoje bmi >>>

Składniki:
• 2 filety z łososia bez ości i skóry (każdy po 150g)
• 4 średniej wielkości ziemniaki
• 2 łyżeczki płynnej odtłuszczonej śmietany
• 2 łyżeczki soku z cytryny
• 1 pomelo
• 0, 5kg liści szpinaku
• Sól i pieprz czarny

Przepis:
1. Umyj dokładnie warzywa. Pokrój ziemniaki na ćwiartki. Ziemniaki wraz z wypłukanym szpinakiem, gotuj na parze przez około 15-20 minut.
2. Polej sprawione (umyte i osuszone ręcznikiem papierowym) filety sokiem z cytryny. Następnie usmaż łososia na patelni teflonowej bez tłuszczu. Takie smażenie jest nieco dłuższe, niż w głębokim tłuszczu. Trwa nawet 10 minut. Po zakończeniu smażenia wlej na patelnię odrobinę soku z grejpfruta.
3. Przełóż rybę na talerz. Polej sosem z grejpfruta. Obok ułóż warzywa ugotowane na parze. Warzywa polej śmietaną.
4. Na rybę zetrzyj pomelo, po uprzednim obraniu go ze skórki. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.
5. Danie podawaj zawsze na ciepło.
Smacznego!

Summary
Recipe Name
Łosoś z pomelo i szpinakiem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Zdrowa Wiola

Miłośniczka przyrody, propagatorka zdrowego stylu życia. Na co dzień pracuje jako weterynarz. Po pracy tworzy autorskie przepisy kulinarne.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kalkulator bmi
Witamy na stronie twoje-bmi.pl. Znajdziesz u nas kalkulator bmi, kalkulator kalorii, przepisy kulinarne i liczne porady dietetyczne. Kalkulator bmi będzie przydatny w ustaleniu prawidłowej masy ciała i stosunku wagi do wzrostu.